Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Είχαν προγραμματίσει να σκοτώσουν αυτό το κωφό σκυλί. Μέχρι που εμφανίστηκε μια γυναίκα...


Όταν έφτασε σε καταφύγιο ζώων του Λος Άντζελες το 2009, οι πληγές του μαρτυρούσαν ότι τον χρησιμοποιούσαν σε κυνομαχίες.

Εκτός από κομμάτια ολόκληρα των αυτιών του που έλειπαν και δεν έμοιαζαν να έχουν κοπεί με ψαλίδι, ήταν κωφός και γεμάτος με ψύλλους και ακαθαρσίες.
Το χειρότερο από όλα όμως ήταν ότι ο Nico είχε αρκετούς καρκινικούς όγκους στο κεφάλι και στο σώμα του. Δυστυχώς οι άνθρωποι του καταφυγίου αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν το άτυχο ζώο ως «επικίνδυνο», κάτι που ελαχιστοποίησε δραματικά τις πιθανότητες να το υιοθετήσει κάποιος.
Όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο πιο κοντά πλησίαζε ο Nico στο θάνατο. Η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου ζώων είχαν αποφασίσει να του κάνουν ευθανασία για να τον απαλλάξουν από τους αφόρητους πόνους..


Αλλά κάπου τότε, μια γυναίκα εμφανίστηκε από το πουθενά για να αλλάξει τη ζωή του με μια και μόνο σπαρακτική φωτογραφία.
Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε ούτε η ίδια.. Τη φωτογραφία του μελαγχολικού Nico πολύ σύντομα την είδαν χιλιάδες χρήστες του Facebook.
Το θλιμμένο ύφος του, η «χωρίς ελπίδα» στάση του, άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων που επικοινώνησαν με την Audet και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.
Μερικές μέρες μετά, η Kelly Gibson, ιδρυτής της Puggles & Pitties, συγκινημένη και αυτή από την φωτογραφία του Nico, ξεκίνησε για το καταφύγιο που βρισκόταν με σκοπό να του κάνει ευθανασία τουλάχιστον με έναν πιο ανθρώπινο και ανώδυνο τρόπο.


Αλλά μόλις έφτασε και τον είδε.. ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι περισσότερο για αυτόν.

Η Γκίμπσον πήρε τον Nico από το καταφύγιο, για να του προσφέρει όλη την κτηνιατρική φροντίδα που είχε ανάγκη αλλά και για να του βρει ένα σπίτι που θα τον φιλοξενήσει για πάντα. Για να γίνουν όλα αυτά όμως, ο Nico έπρεπε να μεταφερθεί στο καταφύγιο που εργάζονταν η Γκίμπσον το οποίο βρισκόταν στο Noblesville της Ινδιανάπολης.
Ένα ταξίδι που κάθε άλλο παρά σύντομο είναι..Τελικά το ταξίδι διήρκεσε δυο ολόκληρες εβδομάδες και έγινε πραγματικότητα χάρη στους 45 άγνωστους ανθρώπους που προσφέρθηκαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Εκεί ο Nico υιοθετήθηκε από τις δυο νέες μαμάδες του, την Μπρίτζετ Swan και την Melissa GARRIS.


Έλαβε θεραπεία για τον καρκίνο, ο οποίος δυστυχώς επέστρεψε, και σήμερα περνάει τις μέρες του σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη.


Για παρέα του έχει δύο γάτες, που τα βράδια του ζεσταίνουν τα πόδια, αλλά και μια αδερφή, την Brisby, που είναι και αυτή επίσης κωφή.

Αυτό το βίντεο καταγράφει ολόκληρο το απίστευτο ταξίδι του:
https://www.youtube.com/watch?t=303&v=EBqYiocmNzk

Πηγή: http://frapedoypoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου