Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτο και συγκινητικό:Ρόδιος Κωφος μάζεψε 40.000 καπάκια για την αγορά αναπηρικών καροτσιών!


Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το πραγματοποιήσουν.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλοί πολίτες, σύλλογοι, σχολεία κ.ά. συλλέγουν πλαστικά καπάκια, με σκοπό να τα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιαλώσεως ή ανακύκλωσης κι εκείνες με τη σειρά τους να συμβάλλουν οικονομικά, στην αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών βοηθημάτων, που είναι απαραίτητα για πολλούς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τ” αγοράσουν.
Στο νησί μας σήμερα μια ιδιαίτερη δωρεά μας συγκίνησε.

Πρόκειται για την δωρεά του κ.Τσαμπίκου Μανέττα από τ” Αφάντου 62 ετών, ο οποίος συμμετείχε στη συλλογή καπακιών παραδίδοντας στον κ.Καφετζή Μιχάλη πρόεδρο της τοπική κοινότητας Καλυθιών 50 μπουκάλια που έχουν μέσα περίπου 800 καπάκια δηλαδή, συνολικά περίπου 40 0000 καπάκια!!!!!!
Το πιο συγκινητικό όμως δεν είναι ο αριθμός που συνέλεξε ο κ. Τσαμπίκος, όσο το γεγονός ότι και ο ίδιος είναι ΑΜΕΑ (Κωφος).
Μιλώντας με τον γιο του Μιχάλη Μανεττα μας δήλωσε ότι ο πατέρας του μάζευε τα καπάκια 8 μήνες είχε ενημερώσει τα μαγαζιά όπου σύχναζε στο χωριό του στ” Άφαντου, ζητώντας να του κρατούν τα καπάκια από νερά ή αναψυκτικά που καταναλώνονταν.
«Είχαμε δώσει κι άλλα 22.000 καπάκια σε ένα παιδί στο Παραδείσι που μαζευε για να παρει καροτσακι» όπως επισήμανε.
Είναι πράγματι συγκινητικές τέτοιες προσπάθειες και αξιέπαινες. Αναμφισβήτητα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας.

Πηγη: aegeantoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου