Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Βρήκαν καύσιμα και ξεκινούν δρομολόγια τα ΚΤΕΛ -Συνεχίζει κανονικά και ο ΟΑΣΘ

Μαρσάρουν ξανά τις μηχανές τους από αύριο Πέμπτη, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. 
Η συγκοινωνία θα αποκατασταθεί και όλα τα δρομολόγια στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούνται κανονικά σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της εταιρείας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εταιρείες προμήθειας καυσίμων επέκτειναν το πιστωτικό όριο και χορήγησαν με πίστωση καύσιμα στα ΚΤΕΛ προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Σημειώνεται ότι τα ΚΤΕΛ ανέστειλαν τα δρομολόγια στο νομό Θεσσαλονίκης από τις 26 Νοεμβρίου εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας για αγορά καυσίμων.
 «Εχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Ζητούμε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, το οποίο θα ταλαιπωρηθεί, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε λύση. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: για να εκτελέσουμε συγκοινωνία στο νομό, διανύουμε ημερησίως περί τα 5.000 χιλιόμετρα. Για να διανυθούν τα χιλιόμετρα αυτά, καίμε 3.000 λίτρα πετρέλαιο. Και εισπράττουμε μόλις 2.000 ευρώ», είχε υπογραμμίσει ο κ. Μαργαριτόπουλος, τονίζοντας ότι, αν ο ΟΑΣΘ μπορούσε να δώσει έστω μέρος των περίπου 200.000 ευρώ που χρωστάει ήδη, τότε το ΚΤΕΛ θα μπορούσε να μη διακόψει τα δρομολόγιά του, αφού θα κατάφερνε να προμηθευτεί πετρέλαιο.

Ο ΟΑΣΘ

Δεν θα σταματήσουν τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την 1η Δεκεμβρίου, μετά από επαφές που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Εξασφαλίστηκε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να διατεθούν χρήματα και για καύσιμα.


Πηγη: Αγγελιοφορος (28/11/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου