Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη Δώρας Μπαλτατζίδου στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσ/νίκης


Η Περ. Σύμβουλος Ημαθίας Δώρα Μπαλτατζίδου επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών στην Πυλαία Θες/νίκης. Μεταξύ άλλων στον χώρο του Ιδρύματος ήταν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Πυλαίας κ. Γιαννούδη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Τολίδης, ο διευθυντής του Ιδρύματος κ. Ποικιλίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής κ. Πάνας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι αντιπρόσωποι των φορέων ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος 8.5000 τ.μ που σήμερα φιλοξενεί 75 περίπου παιδιά. Αυτή την στιγμή στο Ίδρυμα λειτουργούν νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και ΕΕΚ(μετά-λυκειακή εκπαίδευση). Όπως διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ο πρόεδρος και διοικητής του Ιδρύματος κ. Τούσιας το Ίδρυμα φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και κανονικά δευτεροβάθμια σχολεία για τον Δήμο Πυλαίας.

Στην διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ της διοίκησης του Ιδρύματος και των παρευρισκομένων από τον Δήμο και την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας γνωστοποιήθηκαν τόσο η σημαντικότητα λειτουργίας όσο και διατήρησης του Ιδρύματος καθώς και τα προβλήματα στο επίπεδο αυτό.

Αυτή την στιγμή στο Ίδρυμα τρέχουν δύο προγράμματα που αξίζει να αναφερθούν και είναι πρώτον το RILEY που σχετίζεται με τον τρόπο βοήθειας επικοινωνίας κωφών και δεύτερον το Πρώιμης Παρέμβασης, Ανίχνευσης και Διάγνωσης για  κωφά νεογνά όπου οι στατιστικές δείχνουν στα 1.000 παιδιά τα 2 με 4  να είναι κωφά ενώ στις 1.000 γεννήσεις το ένα νεογνό είναι τελείως κωφό. Τα ποσοστά αυτά δεν θα πρέπει να μας κρατούν αδιάφορους γιατί το πρόβλημα ανήκει σε όλους μας και η συμβολή του Ιδρύματος είναι υψίστης σημασίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα της διοίκησης του Ιδρύματος που αφορούν την επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση του κτηρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τόσο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι όσο και η Αντιδήμαρχος και ο Γεν. Γραμ. του Δήμου  Πυλαίας δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ευελπιστώντας στην άμεση επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου