Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κατηγορείται για φόνο, βιασμό, κλοπή και απόπειρα απαγωγής ο διερμηνέας «μαϊμού» που ήταν δίπλα στον Ομπάμα


Μπορεί να μετέφραζε τις ομιλίες προέδρων και πρωθυπουργών σχηματίζοντας τις λέξεις «γάιδαρος», «γαρίδα» και «λάμπα φωτισμού» και να αποκαλύφθηκε, όμως, τα προβλήματα για τον διερμηνέα, Ταμσάνκα Τζαντίγιε, δεν τελειώνουν εδώ.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση του Νέλσον Μαντέλα, η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση ερεύνησε σε βάθος την περίπτωση του 34χρονου άνδρα.
Οι αξιωματούχοι, λοιπόν, διαπίστωσαν πως ο Τζαντίγιε έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για φόνο, βιασμό, κλοπή, απόπειρα απαγωγής, διάρρηξη, καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

Οι κατηγορίες του απαγγέλθηκαν την περίοδο 1994-2006, ενώ καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση για την υπόθεση κλοπής, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν εξέτισε την ποινή του.
Όσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες απαλλάχθηκε, αλλά οι Νοτιοαφρικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως θα εξετάσουν και πάλι την υπόθεσή του.
Βέβαια, το γεγονός ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο προκαλεί έντονο προβληματισμό για τους κανόνες ασφαλείας που τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για το θάνατο του «πατέρα της Αφρικής», στην οποία προσκεκλημένοι ήταν αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι από ολόκληρο τον κόσμο.
Για την λανθασμένη επιλογή του διερμηνέα η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση απολογήθηκε κάνοντας λόγο για «λάθος».
Την ίδια ώρα, ο Τζαντίγιε αρνείται να σχολιάσει τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στο παρελθόν, ενώ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι «πρωταθλητής στη διερμηνεία».
Αυτή τη φορά, μάλιστα, έκανε ένα βήμα παραπάνω απαντώντας σε δημοσιογράφο της Daily Telegraph ότι είναι «είδωλο»!
Αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου δήλωσε: «Είμαι είδωλο. Είμαι είδωλο. Γιατί με καταδιώκετε; Αφήστε με ήσυχο».
Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος των Διωκτικών Αρχών, δήλωσε πως διενεργείται έρευνα για το παρελθόν του… ειδώλου και σύντομα θα έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Δειτε το βιντεο : http://www.youtube.com/watch?v=6VrYQTnRjSA

Πηγη: www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου