Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Δύο μαθητές με ειδικές ικανότητες τίμησε το δημοτικό συμβούλιο


Δύο ξεχωριστούς μαθητές, τον Γιώργο Γκουτζαμάνη και την Ευτέρπη Ράπτη, οι οποίοι κατάφεραν παρά τα προβλήματα όρασης και ακοής που αντιμετωπίζουν να φοιτήσουν στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τίμησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη σημερινή του συνεδρίαση.
Οι Γιώργος Γκουτζαμάνης και Ευτέρπη Ράπτη είναι πλέον φοιτητές, καθώς ο πρώτος εισήχθη στη Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η δεύτερη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.
«Ο Γιώργος που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, το κοινωνικό και οικονομικό του περιβάλλον μα πάνω από όλα η αναπηρία ήταν ανασταλτικοί παράγοντες στη μορφωτική του εξέλιξη. Η οικογένειά του δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει να αποκτήσει δεξιότητες που θα διευκόλυναν την καθημερινότητά του. Για όλα έπρεπε να αγωνιστεί μόνος και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την ύπαρξη της Σχολής Τυφλών μόνος του την ανακάλυψε», ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.
«Η κ.Ράπτη κωφή από μικρή ανταποκρίθηκε στις προσωρινές ανάγκες. Ασχολήθηκε με το ράψιμο παρόλα αυτά όνειρό της ήταν να συνεχίσει το σχολείο. Το 2007 εγγράφηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές και οι μαθητές τη στήριξαν και έτσι απέκτησε το απολυτήριο Γυμνασίου και αποφοίτησε από το 1ο Εσπερινό Λύκειο της πόλης», συμπλήρωσε ο κ.Τελίδης.
Για τους δύο μαθητές μίλησε και η διευθύντρια του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ.Μεϊμαρίδου. «Όταν τους είπα πως τους συγχαίρω διπλά για την επιτυχία τους μου απάντησαν πως δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό είπαν και συμπλήρωσαν πως δεν χρειάζεται να βλέπεις ή να ακούς για να κοιτάζεις ψηλά».

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ TV100: Link
Πηγη: press724.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου