Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους υποψήφιους για τα Όσκαρ Θα καταφέρει ο Michael Paleodimos να σηκώσει το Χρυσό αγαλματίδιο; Υπομονή, θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες.


Ειναι μια από αυτές τις ειδήσεις που σίγουρα μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας... φουσκώνουν από υπερηφάνεια. Δεν είναι απλό, στα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους ένας Έλληνας, ο οποίος, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει αγκαλιά με τον θείο Όσκαρ. 
Αναφερόμαστε στον Michael Paleodimos, ο οποίος φιγουράρει στη λίστα με την «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους»,για το «Stutterer». Όλα άρχισαν δυο χρόνια πριν, όταν ο συνεργάτης του, Μπέντζαμιν του έδειξε το σενάριό της και εκείνος ενθουσιάστηκαν και με ελάχιστα χρήματα άρχισαν τα γυρίσματα. 
«Όταν είχαμε αρχίσει και πηγαίναμε στα φεστιβάλ και σε κάποια κερδίζαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει απήχηση στον κόσμο, ότι του αρέσει πολύ αυτή η ταινία», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Star channel ο Michael Paleodimos, ο οποίος άφησε την Ελλάδα πέντε χρόνια πριν για να κυνηγήσει το όνειρό του -Αρχικά σπούδασε κλινική βιολογία στην Αγγλία, όμως τον κέρδισε η αγάπη του για την φωτογραφία.  
Δύο νέοι άνθρωποι, ένας τραυλός και μια κωφή, θύματα κοινωνικού ρατσισμού, γνωρίζονται μέσω social media και ερωτεύονται- αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας.
 Ο Μάικλ είναι από τους νέους που άφησαν την Ελλάδα το 2011 για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Σπούδασε κλινική βιοχημεία στην Αγγλία. Τον κέρδισε όμως η αγάπη του για την φωτογραφία.
Δειτε το trailer της ταινιας μικρου μηκους: TRAILER

Πηγη: http://www.womantoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου