Το Ενημερωτικό Blog των Ελληνων Κωφών και Βαρήκοων

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ashley Fiolek - Κυνήγησε τα όνειρα σου!


Η Ashley Fiolek, μιας από τις μικρότερες ομιλήτριες του TEDxAthens 2012, μας εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάς και να πραγματοποιείς τα όνειρα σου ενάντια σε κάθε δυσκολία και προκατάληψη! Μας καθήλωσε, μας μάγεψε, μας συγκίνησε!

Γεννημένη το 1990 στο Dearborn του Michigan, η Ashley ανακάλυψε από πολύ νωρίς την αγάπη της για τις μηχανές. Σε ηλικία μόλις 7 ετών ήξερε ήδη πως ήθελε να ακολουθήσει μια καρίερα επαγγελματία οδηγού motocross. Οι δάσκαλοι της στο σχολείο πίστευαν πως ήταν μια τρελή φιλοδοξία, ένα παιδικό όνειρο που θα της περάσει. Εκείνη όμως ήξερε. Το ίδιο και οι γονείς της. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στα 17 της, ενώ ένα χρόνο μετά είχε ήδη αποκτήσει τον πρώτο της τίτλο. Από τότε έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους μέσα σε πέντε χρόνια στο γυναικείο πρωτάθλημα motocross και δύο μεταλλεία στο ESPN’s X Games Racing Super ross.
Η ίδια εξηγεί πως τίποτα δεν την εμποδίζει να κάνει αυτό που αγαπάει και πως έχει αναπτύξει ένα δικό της τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω της. «Μπορώ να νιώσω ό,τι αφορά τη μηχανή μου. Ακούω με τον δικό μου τρόπο… Μεγάλωσα οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο και έτσι δεν πρόκειται κάτι καινούριο για εμένα».
Στην ομιλία της στο TedxAthens  το μήνυμα της ήταν δυνατό και ξεκάθαρο!
”Μην ακούς όσους προσπαθούν να σε αποθαρρύνουν! Μόλις βρεις αυτό που θέλεις να κάνεις ξεκίνα να οργανώνεις την καθημερινότητα σου  με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε μέρα να έρχεσαι όλο και πιο κοντά στο όνειρο σου. Μη σταματάς να ονειρεύσαι! Μπορεί να σου πάρει χρόνο μα στο τέλος θα τα καταφέρεις!
Όλοι στον κόσμο μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Πώς το ξέρω; Ήμουν ένα επτάχρονο, κωφό παιδί από το Μίσιγκαν, πάλευα κάθε μέρα γι’ αυτά τα όνειρα και δεν άκουσα ποτέ ανθρώπους που μου έλεγαν ότι αυτό που κάνω, “είναι αδύνατον”.
Ο καθένας μπορεί να επιτύχει τα όνειρά του, αρκεί να ξέρει τι επιδιώκει. Δεν πειράζει εάν χρειάζεσαι χρόνο, αρκεί να ξέρεις πού πηγαίνεις, να ξέρεις ποιο όνειρο κυνηγάς.”

Για την Ashley οι άνθρωποι που τα καταφέρνουν είναι αυτοί που…
Παθιάζονται με ότι τους αρέσει ή θέλουν από τη ζωή τους!
Έχουν πίστη πέρα από κάθε αμφιβολία σε αυτό που θέλουν να κάνουν!
Δεν ακούνε όσους τους γεμίζουν με αρνητισμό ή προσπαθούν να τους αποθαρρύνουν!
Μπορεί να μην ξέρουν πως ακριβώς θα πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους αλλά ξέρουν πως στο τέλος θα το πετύχουν!
Δειτε το βιντεο απο το TEDxAthens 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=JuGgN-OvhU0&feature=player_embedded#! 

Πηγη: http://www.soulme.gr (04/02/2013)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου