Στην κατάσταση των οδοστρωμάτων σε πόλεις και περιφερειακές οδούς της Κρήτης, η οποία είναι πλέον, ιδιαίτερα επικίνδυνη για άτομα με προβλήματα ακοής, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κωστή Χατζηδάκη και Νικόλαο Δένδια, διαβιβάζοντας επιστολή του Σωματείου Κωφών Ηρακλείου Κρήτης «Κάντια».
Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «οι πολίτες Κωφοί, τα άτομα με προβλήματα ακοής και εν γένει τα άτομα με αναπηρίες, ταλαιπωρούνται από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Κρήτης, και λόγω της συντήρησης που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στα οχήματα και τις μοτοσικλέτες τους». Όπως επισημαίνουν, «το χειρότερο είναι στις περιπτώσεις έργων, που κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο. Λόγω προβλημάτων που ενδεχομένως δεν μπορούν να αντιληφθούν στα οχήματά τους, τα άτομα με προβλήματα ακοής, η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη.»
Τέλος, το Σωματείο Κωφών Ηρακλείου Κρήτης «Κάντια», ζητά την αποζημίωση των οχημάτων όσων πλήττονται από κακοτεχνίες στο οδόστρωμα καθώς και την δραστηριοποίηση των αρμοδίων φορέων.